over okra-sport+
Elke Stap telt
In 10 weken je conditie verbeteren!

Translation: 'Every step counts'


Regelmatig bewegen helpt op 'gezond oud' te worden. Veel ouderen bewegen te weinig. OKRA-SPORT doet daar iets aan. We werkten met deskundige partners een intrigerend project uit: 'Elke stapt telt!'

Via dit project gaan 55-plussers stappen. Zowel de niet actieve senioren/instappers, de minder actieve senioren, als de sportieve senioren doen mee.

De ingrediënten van dit project zijn: een wandeltest bij het begin, twaalf niveaus, tien weken stappen, 21 opbouwplannen en een stappenteller.

Een paar getuigenissen maken duidelijk hoe 'Elke stapt telt!' werkt:

Jan is nu al een fervent wandelaar maar wil toch graag meestappen. De begintest schaalt hem in op niveau twaalf. Geen probleem. Jan start met opbouwplan twaalf, stapt tien weken lang en eindigt met opbouwplan 21.
Ook Martha die in het woonzorgcentrum woont en amper nog eens de gang op-en afloopt stapt mee. Zij start op niveau een en eindigt bij niveau tien. Maar wat belangrijker is: ze heeft de stap-smaak te pakken.

De beste manier om mensen voor dit project te doen warmlopen? Een betere conditie en gezondheidsvoordeel zijn gegarandeerd!Wat is Elke Stap Telt?
Resultaten
Partners en sponsors